BAJERN MINHEN

Kan: Svi klubovi osim Bajerna prijavljuju velike gubitke, očekujemo da počne kažnjavanje

Za mene je misterija kako takve stvari mogu da se dogode ako postoje regulative, rekao je prvi čovjek kluba iz Minhena

Oliver Kan. Twitter

G. Š.

6.1.2023

Godinama unazad čelnici minhenskog Bajerna Bajerna koriste svaku priliku da bocnu evropsku konkurenciju po pitanju poštovanja finansijskih regulativa koje je nametnula UEFA. Njihove su knjige čiste, i tu dileme nema, ali im, s druge strane, zamjeraju sistematsko saplitanje svakog kluba u Njemačkoj što bi im iole pripretio kupovinom njegovih najboljih igrača. 

Finansijski fer-plej

Ne dotiču takve zamjerke Bavarce, pa oni i u novoj godini nastavljaju da insistiraju - finansijski fer-plej svi moraju da poštuju!

Prvi čovjek Bajerna Oliver Kan ovoga puta nije direktno pominjao određeni klub, međutim nadovezao se na temu istrage koja je u toku i tiče se nepravilnosti u poslovanju Juventusa.

- Za mene je misterija kako takve stvari mogu da se dogode ako postoje regulative. Očekujem da će konačno početi dosljedno i pooštreno sprovođenje propisa i kažnjavanje prekršaja, kazao je Kan, te dodao:

- Za nas je veoma iritantno što već godinama radimo ozbiljno i odgovorno, dok najveći broj klubova konstantno prijavljuje gubitke između 50.000.000 i 150.000.000 eura.


Svjetsko prvenstvo za klubove

Kan se osvrnuo i na odluku FIFA-e da organizuje svjetsko klupsko prvenstvo sa 32 kluba, poručivši da ECA (Asocijacija evropskih klubova) nije dala odobrenje za tako nešto.

- Ugovor između FIFA i ECA koji reguliše saradnju, kao i naknade za nastupe igrača u nacionalnim timovima, istekao je 2022. godine. Sve dok ne bude dogovora sa klubovima, sa članicama ECA, neće biti ni SP za klubove, zaključio je Kan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.