PREMIJER LIGA BIH

Samir Bekrić za "Avaz": Tražimo prava pojačanja

Nadamo se da ćemo u drugom dijelu priprema imati jednog ili dvojicu novih igrača, poručio je prvotimac i sportski direktor “Plavih”

Bekrić: Nećemo dovoditi bilo koga. FK ŽELJEZNIČAR

13.1.2023

Fudbaleri Željezničara u ponedjeljak su krenuli s pripremama za drugi dio sezone.

“Plavi” će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, a potom im slijedi odlazak u Konjic i Međugorje.

Prvotimac i sportski direktor kluba s Grbavice Samir Bekrić (38) je za “Dnevni avaz” govorio o planu priprema i klupskim ciljevima.

Dovoljno utakmica

Istakao je kako je moguće da dođe do promjena planova u zavisnosti od vremena.

- Uvijek može doći do promjena. Zavisi od vremenskih uslova. Ako budu vremenske neprilike morat ćemo mijenjat, pa se možda i prije zaputimo negdje. Međutim, plan je da se 21. ide za Konjic, pa poslije u Međugorje. U slučaju lošeg vremena, sigurno da ćemo tražiti neka bolja rješenja, gdje ćemo imati bolje uslove za treniranje – rekao je Bekrić za “Dnevni avaz”.


Bekrić na treningu sa Santosom i Amoom. FK ŽELJEZNIČAR

Željezničar će u sklopu priprema odigrati šest utakmica.

- Krenut ćemo postepeno. Prvu utakmicu igramo u Sarajevu, dvije u Konjicu, kao i u Međugorju. Mislim da će tih šest utakmica biti dovoljno da se do prve prvenstvene utakmice iskristališe prvih jedanaest – jasan je Bekrić.

Odlasci i dolasci

“Plave” su ove zime napustili Sedad Subašić i Stjepan Vego, a pojačanja se još čekaju.

- Cilj je bio da zadržimo igrače koje imamo, ali naravno i da se pojačamo na pozicijama koje su nam potrebne, da dovedemo igrače koji su jednostavno bolji od trenutnih. Nećemo dovoditi bilo koga. Ako nam se otvori prilika da dovedemo nekog igrača za kojeg struka procijeni da će nam moći donijeti tu prevagu, sigurno da ćemo iskoristiti. Nadamo se da ćemo u drugom dijelu priprema imati jednog ili dvojicu novih igrača – otkrio je Bekrić.

Ostanak igrača koji su iznijeli prvi dio sezone bit će prednost “Plavih” u nastavku, smatra Bekrić.

- Mi smo sad imali dvije-tri odlične ponude za naše igrače. Klub je pokazao veličinu time što je odlučio da ne pusti nijednog igrača, jer želi ispuniti neke ciljeve. I ti momci će na taj način napredovati i biti mnogo skuplji. To je neki plan. Da dižemo cijenu igračima, stavimo ih u izlog, da profitiraju oni, a i klub – zaključio je Bekrić.

Kolektivno jačanje

S rezultatske strane, u Željezničaru nisu previše opterećeni.

- Od početka je dogovor bio da jačamo u svim segmentima, što smo i napravili. Težit ćemo tome da damo svoj maksimum, a ako to uradimo, sigurno da će se dešavati lijepe stvari. Nadamo se najboljem – kazao je Bekrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.