SELEKTOR ZMAJEVA

Faruk Hadžibegić za "Avaz": Incident na Ilidži nije slika BiH

Pročitao sam reakcije mnogih, volio bih da one budu zabrinjavajuće, ali ne da se optužujemo, nego tražimo rješenje, rekao je prvi strateg "Zmajeva"

Faruk Hadžibegić. Avaz

16.1.2023

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić (65), kao i svi – ili barem većina Bosanaca i Hercegovaca – zgrožen je posljednjim dešavanjima na Ilidži, gdje su huligani napali roditelje nada FK Zvjezdara (Beograd).

Izuzetno zabrinut

- Izuzetno sam zabrinut zbog tog incidenta i izražavam žaljenje, rekao je selektor Hadžibegić za „Dnevni avaz“ i dodao:

- To nije slika Bosne i Hercegovine i našeg glavnog grada, apsolutno. Takve situacije, nažalost, mogu se desiti i dešavaju se ne samo kod nas, a na nama je da sve uradimo da se to nikada ne ponovi. Mislim da je to jedna kolektivna odgovornost. Pročitao sam reakcije mnogih, volio bih da one budu zabrinjavajuće, ali ne da se optužujemo, nego tražimo rješenje. Na nama je da sve uradimo da se to nikada ne ponovi.

Inače, selektor „Zmajeva“ se u petak navečer vratio iz Portugala, gdje je gledao prijateljsku utakmicu Švedska – Island (2:1).

- Od srijede krećem u obilazak igrača. Redoslijed posjeta još ne znam, on je kompletiran u Savezu dok sam bio na putu. U ponedjeljak (danas, op. a.) ću sve znati. Neću ići samo da gledam utakmice i treninge nego i da razgovaram s našim reprezentativcima – od Pjanića, Džeke, Krunića, Kolašinca, do Cimirota, i njihovim trenerima. Ići ću i u Tursku... Uglavnom, nadam se da ću većinu naših reprezentativaca obići do 15. februara - kazao je Hadžibegić.


Faruk Hadžibegić. NSBiH

Brinu me povrede

Minulog vikenda zbog povreda su van stroja bili Ibrahim Šehić i Rade Krunić, koji nije spreman ni za Superkup Italije (srijeda - 20 sati).

- To je rizik našeg posla, do prvih martovskih utakmica (Island i Slovačka) naši reprezentativci imaju još puno klupskih obaveza. Mnogo mi je žao što Šehić i Krunić nisu bili u kadru, ali ubrzo ću se vidjeti i s njima. Nadam se da se ne radi o težim povredama. Dobio sam informaciju da Rade ima problem s mišićem... Naravno, brinu me njihove povrede, kao i svakog našeg igrača. No, nema panike. U našem bazenu imamo 30 ili 35 igrača, plus ako dobijemo ove mlade (Denis Huseinbašić, Benjamin Tahirović...). Nije to neki (pre)veliki izbor, ali... - rekao je Hadžibegić.

Stručni štab

Kako smo saznali u razgovoru sa selektorom „Zmajeva“, tokom ove sedmice Izvršni odbor NSBiH bi trebao potvrditi trenere u stručnom štabu. U stručnom štabu našeg državnog tima ostat će Elvir Rahimić i Almir Seferović, a novi članovi bit će Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.