TEŠKE RIJEČI

Francuski novinar: Nejmar je najveći promašaj u historiji fudbala

Prema uglednom „France footballu“, njegov je nastup dobio minornu trojku

Nejmar: Na meti kritika fudbalske javnosti. Twitter

N.R.

16.1.2023

PSG je sinoć doživio drugi poraz otkako je počeo drugi dio sezone, a prema francuskim medijima još jednu blijedu partiju odigrala je brazilska super zvijezda Nejmar (Neymar).

Francuski mediji nisu štedjeli zvijezdu Brazila, nakon čega su istaknuli njegov loši niz zadnjih par utakmica po povratku sa Svjetskog prvenstva. U prvoj utakmici protiv Strasbura bio je isključen, a u prošlome kolu protiv Angersa nije dao nikakav doprinos na terenu.

Prema uglednom „France footballu“, njegov je nastup dobio minornu trojku, čime je ujedno bio i najgori pojedinac u svojoj ekipi.



Novinar francuskog "RMC-a" Daniel Riolo bio je nemilosrdan u kritikama rekavši da je brazilski reprezentativac najgore pojačanje u historiji fudbala.

- Ne vidim veći promašaj koji je toliko koštao. Samo zato što je bio dobar u dvije utakmice osmine finala 2020 godine., ne znači da ćemo zaboraviti sve one u kojima je razočarao, piše novinar RMC-a, pa je nastavio.

- Shvatamo li mi da je Nejmar, uzmu li se u obzir vrijednost njegova transfera i plate, najveći promašaj u historiji fudbala. Ja se većeg promašaja za takvu cijenu ne mogu sjetiti. To je strašno – zaključio je.

Podsjetimo, PSG je Brazilca doveo u transferu vrijednom 222 miliona eura i za njegovu platu izdvaja više od četiri miliona eura mjesečno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.