BUDUĆI TRENER

Sesk Fabregas objasnio kako ga je Denis Vajs ubijedio da pređe u Komo

Spremam se da postanem trener, ali za sad, želim da igram uživam u igri dok mogu, rekao je Fabregas

Fabregas: Tokom karijere igrao za velike Evropske klubove. Twitter

Piše: Eldar Abaz

18.1.2023

Na ljeto 2022. godine, Sesk Fabregas (Cesc) je napravio transfer iz francuskog Monaka u italijanski Komo koji se takmiči u drugom rangu, ali je za to zaslužan direktor Koma Denis Vajs (Dennis Wise).

Fabregas koji je osvojio dvije Premijer lige, La Ligu i Evropsku ligu je rekao da je prešao u Komo zbog inspiracije i velikog projekta ovog kluba da ga vrate u najviši rang italijanskog fudbala.

Fabregas se izašao pred medije i rekao razlog zašto je izabrao Komo.

- Sretan sam što ću ponovo igrati. Ovo je samo početak, novi igrači koji se upoznavaju jedni sa drugima. Pričao sam puno sa Denisom, on je bitna osoba za ovaj klub, on odlučuje sve u vezi kluba. Svako svakoga može pobijediti u ovoj ligi, i bitno je za mene da klub ima bitne, iskusne igrače koji će pomoći mlađim igračima koje imamo. – rekao je Fabregas.


Očekuje da Komo bude njegov zadnji klub. Igrao je na vrhu u zadnjih 20 godina, ali sa 35 godina zna da neki drugi transfer je upitan.

- Fudbal te odvede na mnogo avantura, ali Komo će vjerovatno biti moj zadnji klub. Ja se spremam da postanem trener, ali za sad, želim da igram i da uživam u igri dok mogu. Život je dobar. Komo je nevjerovatno mjesto i svi su veoma fini – dodao je Sesk.

Za budućnost, Fabregas je potvrdio da će postati trener nakon što završi sa igranjem fudbala. Njegova inteligencija na terenu je sjajna i već je počeo raditi sa Komovim mlađim timovima.

- Volio bi da uđem u to čim završim karijeru. Učim, analiziram i ostavio sam bilješke od mnogih trenera tokom moje karijere. Fudbal konstantno napreduje. Najbitnija stvar je da se lako adaptirate, bili igrač ili trener – izjavio je Fabregas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.