RASPUCANI PLAVI

Željezničar ubjedljiv u drugoj pripremnoj utakmici

Željezničar je u okviru druge pripremne utakmice u Konjicu savladao ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 9:0

Željezničar pobijedio u svojoj drugoj pripremnoj utakmici. A. Herić

B. Ligata

29.1.2023

Željezničar je u okviru druge pripremne utakmice u Konjicu savladao ekipu Sutjeske iz Foče rezultatom 9:0.

Za Željezničar od prve minute su igrali: Bender, Galić, Kosorić, Drina, Jašarević, Hajdarević, Hodžić, Štilić, Drljo, Križevac i Amoah.

Željezničar je sjajno otvorio meč, gdje su već od drugog minuta poveli sa 1:0. Na asistenciju Galića, pogodio je Križevac kojem je to ujedno i prvijenac u dresu Plavih.

Plavi su kontrolisali meč, a novi pogodak je stigao u 33. minuti preko Amoaha koji je sjajno iskoristio grešku odbrane Sutjeske i tako povećao vodstvo na 2:0.

Dvije minute nakon drugog gola, svoj prvijenac u dresu Željezničara je upisao i Drljo, nakon asistencije Jašarevića. Željezničar je na pauzu otišao sa tri gola prednosti.


Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz
Željezničar - Avaz

Drugo poluvrijeme nije ništa promijenilo, Željezničar je u 47. minuti odigrao sjajan napad, a na pravom mjestu se našao Drljo koji drugi put pogađa na ovoj utakmici za 4:0.

Dvije minute nakon što je ušao na teren, Beganović se u gužvi najbolje snašao i pogodio u 57. minuti za 5:0. Prva šansa za ekipu Sutjeske se desila u 71. minuti, nakon udarca glavom lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

U 77. minuti Željezničar dolazi do šestog pogotka, Pirić je ubacio loptu, a jedan igrač Sutjeske je šalje u svoju mrežu.

Plavi nisu se tu zaustavili. U 81. minuti Beganović postiže svoj drugi pogodak, sjajnim šutem sa 18 metara za 7:0, a u 84.minuti, Santos je sam izašao pred golmana i pogodio za 8:0.

Haračić se također upisao u listu strijelaca u 86. minuti za 9:0 i tako postavio konačan rezultat. Željezničar se vraća u Sarajevo nakon ove utakmice, a prvog februara putuje u Međugorje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.