BUNDESLIGA

"Milioneri" slavili u Leverkuzenu

Borusija Dortmund je pobijedila ekipu Bajera iz Leverkuzena 0:2

Borusija Dortmund. Twitter

Benjamin Ligata

29.1.2023

Borusija Dortmund je pobijedila ekipu Bajera iz Leverkuzena (0:2) u okviru 18. kola Bundeslige. Borusija se sa ovom pobjedom automatski uključuje u trku za šampionat.

Ekipa Edina Terzića nije napravila puno šansi na ovom meču. Leverkuzen je kontrolisao tok utakmice, a Dortmund je postizao golove. U 33. minuti Žulijan Brant (Julian Brandt) je ubacio loptu koja ide na Karima Adejemia (Adeyemi) na rubu šesnaesterca i koji je zakucao u donji desni ugao za 0:1. To je bio Adejemijev prvijenac u Bundesligi.

Početkom drugog poluvremena ekipa Leverkuzena je pritisnula Dortmund, ali u 53. minuti Dortmund je izveo sjajnu kontru. Lopta je došla na desnu stranu do Volfa (Wolf) koji je sjajno ubacio, a nesretan autogol je zabio Edmond Tapsoba za 0:2 što je bio i konačan rezultat ovog meča.


Dortmund je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto sa 34 boda, tri manje od vodećeg Bajerna, a Leverkuzen je na devetom mjestu sa 24 boda. Dortmund u sljedećem kolu dočekuje Frajbrug, dok Leverkuzen ide na gostovanje Augzburgu.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.