FA KUP

Petoligaš iznenadio Ahmedhodžićev Šefild

Drugoplasirani iz Čempionšipa Šefild Junajted je gostovao kod petoligaša Rekshema, a uzbudljiva utakmica je završena rezultatom 3:3

Anel Ahmedhodžić. Twitter

29.1.2023

U duelu 4. runde FA kupa petoligaš Rekshem iznenadio je  Šefild Junajted našeg Anela Ahmedhožića. 

Šefild je poveo golom Oliver Mekburnija (Oliver McBurnie) već u drugoj minuti. Domaća ekipa je bila primorana da u prvih deset minuta napravi dvije izmjene.

Do kraja prvog poluvremena, koje je bilo produženo radi izmjena i saniranja povreda čak sedam minuta, mreže su mirovale, pa se otišlo na odmor sa vodstvom gostiju rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu kreće šou. Rekshem je izjednačili golom Džounsa (Jones) u 50. minuti, a zatim u 61. na iznenađenje sviju skroz preokrenuli golom O'Konora (O'Connor).

Slavlje nije dugo trajalo, jer je Oliver Norvud (Norwood) već u 65. minuti poravnao i vratio utakmicu na početak.

U 71. minuti slijedi prekratnica kada je napadač "Oštrica", devetnaestogodišnji Džebison (Jebbison) dobio crveni karton.

Uslijedila je dominacija domaće ekipe, a to je sve kulminisalo golom Malina (Mullin) u 86. minuti.

Šefild se potrudio da ne nedostaje uzbuđenja, pa su u 95. minuti izjednačili poslije kornera kada je Igan (Egan) pogodio glavom.

Drama je završena rezultatom 3:3, a za desetak dana će se igrati ponovljena utakmica na Bramal Lejnu.

Ahmedhodžić je na terenu proveo 87 minuta. 

Na tribinama je bio i slavni glumac Rajan Rejnolds, koji je između ostalog i vlasnik petoligaša Rekshema koji je na pragu promocije u četvrti rang 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.