ZIMSKE PRIPREME

Fudbaleri Slobode otputovali u Medulin

Nakon više od tri sedmice trenažnog procesa koji je obavljen u Tuzli, crveno-crni su danas otputovali u Medulin, gdje će obaviti glavni dio priprema

Tuzlanski crveno-crni pred polazak u Medulin. FK Sloboda Tuzla

30.1.2023

Nakon više od tri sedmice trenažnog procesa koji je obavljen u Tuzli, crveno-crni su danas otputovali u Medulin, gdje će obaviti glavni dio priprema pred nastavak sezone. 

Kontrolne utakmice

- Šef stručnog štaba Adnan Jahić na pripremama može računati na sve fudbalere - potvrđeno je iz FK Sloboda.

Od početka priprema prvotimci Slobode su trenirali na pomoćnom stadionu Tušanj, a odigrali su i prijateljsku utakmicu protiv Bratstva iz Gračanice (3:1). Pogotke za Tuzlake postigli su Vranješ, Devedžić i Komazec.

- U Medulinu će naš tim odigrati još tri prijateljske utakmice u okviru Medulin kupa - saopćili su sa Tušnja. 

Već sutra Tuzlake očekuje duel protiv Krupe. Drugi meč na rasporedu je 3. februara, a protivnik je NK Jarun, dok je treći kontrolni duel zakazan za 6. februar kontra NK Kustošija.

Također, 8. ili 9. februara bit će odigrana još jedna pripremna utakmica. Protivnik će biti poznat naknadno, zavisno od prethodnih rezultata na Medulin kupu.

Dva duela sa Slogom

Nakon tog kontrolnog meča crveno-crni se vraćaju u Tuzlu, gdje ih očekuje posljednji dio priprema pred utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Sloge Meridian na Tušnju. 

Istom protivniku Tuzlaci gostuju na otvaranju proljetnog dijela prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.