BURNO U RIMU

Zvijezda u strahu, navijači mu napravili sačekušu

Iz Rome želi preći u redove ljutog rivala Milana

Zaniolo: Odbio Engleze. Twitter

N. D.

30.1.2023

Nikolo Zaniolo (Nicolo, 23) bio je miljenik navijača Rome i predodređen za nasljednika Frančeska Totija (Francesco Totti). Međutim, nakon pet godina u Rimu želi otići i to u redove velikog rivala Milana, dok se Roma bori za Ligu prvaka, a u Evropa ligi želi otići do kraja. Zato je prije sedam dana odbio igrati protiv Specije, na što su navijači poludjeli. Trener Žoze Murinjo (Jose Mourinho) tada je branio Zaniola pred njima, ali sada je mladom asu ostala samo policijska zaštita.

Naime, nakon što je Zaniolo odbio igrati i sinoćnji derbi kod Napolija, u kojem je Roma izgubila 2:1, ultrasi Rome prepoznali su ga dok se vozio automobilom. Slijedila je potjera po ulicama Rima tokom koje su navijači pratili Zaniola i vrijeđali ga. Zaniolo im je uspio pobjeći, ali slijedio mu je novi šok, navijači su ga sačekali ispred kuće i počeli mu prijetiti i vikati "Izgubili smo zbog tebe, gubi se iz našeg kluba".

Rim: Poruke na nadvožnjacima. Printscreen

Zaniolo je na to nazvao policiju, a navijači su pobjegli. Ipak, poruke Zaniolu sada vješaju po rimskim nadvožnjacima, među kojima je i onaj kod Koloseuma. Transparentima mu poručuju: "Zaniolo - izdajnik i go*** bez časti", "Ne trebaju nam nečasni ljudi, kukavice i profiteri"...

Inače, Roma sve dogovorila s Bornmutom koji je ponudio 35 miliona eura, ali Zaniolo ne želi tamo nego u Milan.

Problem je što aktuelni prvak Italije za njega nudi 10 miliona eura manje od Engleza. 

Sve ovo objavio je Romin direktor Tijago Pinto (Tiago). 

- Sve smo dogovorili s Bornmutom, ali on je odbio. Stvarno nam je teško, nadamo se da ćemo riješiti situaciju u zadnjih 48 sati prijelaznog roka - poručio je Pinto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.