LIGA PRVAKA

Uzalud 120 miliona: Igrač Borusije ponizio najskupljeg

Karim Adejemi prošao pored Enca Fernandeza kao da ga nema

Adejemi: Ostavio Fernandeza u očaju. Instagram

N. D.

16.2.2023

Enco Fernandez (Enzo, 22) prije dvije sedmice postao je najskuplji nogometaš u historiji Premiershipa, kada je Čelzi za njega Benfici platio odštetu od 120 miliona eura. 

Međutim, veznjak je ubrzo postao viralan zbog pogrešnih razloga. Hit je na društvenim mrežama, ali i u medijima postalo ono što mu je na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka napravio Borusijin godinu dana mlađi krilni napadač Karim Adejemi (Adeyemi), kao i nemoć koju je pri tome demonstrirao Fernandez.

U 63. minuti utakmice u Dortmundu, Čelzi je imao korner, ali se lopta odbila do Adejemija, koji je sa svoje polovice krenuo prema gostujućem golu. U nevjerovatnom sprintu dugom oko 70 metara je prešao put od svog do suparničkog gola, pri čemu je najimpresivnije ono što je napravio Fernandezu, zadnjem igraču obrane gostiju.

U situaciji jedan na jedan Adejemi ga je u sprintu prošao impresivno, ali i rutinski. Fernandez se trudio postaviti tako da zaustavi protivnika ili mu smanji manevarski prostor, ali bio je potpuno nemoćan. Adejemi ga je prošao kao da ne postoji i zatim mirno zabio pokraj istrčalog golmana za konačnih 1:0.

Inače, Dortmund je ljetos doveo Adejemija iz Salcburga za četiri puta manji iznos od onog koliko je Čelzi platio Fernandeza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.