FK ŽELJEZNIČAR

Mulalić: Nismo mi "mančesteri" koji imaju zatvorene treninge, zna se sve šta će ko raditi

Normalno da je imperativ pobjeda – rekao je trener kluba s Grbavice

Edis Mulalić. FK Željezničar

17.2.2023

Šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić optimista je pred nastavak sezone i subotnji duel proti Leotara.

- Normalno da je imperativ pobjeda – rekao je Mulalić i dodao:

Krpić i Hodžić

- Zahvalili smo se kome smo trebali da se zahvalimo, a igračima se zahvaljujem na dobrim pripremama. Marljivo i predano smo se spremali za subotu, ali i za ostale utakmice. Ovo su treće pripreme zajedno i neke su stvari postale automatizam.

Igračima su ove pripreme lakše pale nego prethodne, a svaki trener ima svoje principe.

- Radili smo u Konjicu marljivo, kao da smo bili u Malagi. Uvijek tražimo maksimum od igrača, da namjestimo glavu za sve prilike i neprilike.

Nakon priprema nijedna ekipa, kako kaže trener Željezničara, ne zna gdje je tačno.

- Prijateljske utakmice su nešto drugo, ali nama je gro ekipe ostao i pokušali smo se na nekim mjestima pojačati i dovesti igrače za koje mislimo da će nam pomoći. Suljo i Armin (Krpić i Hodžić – op.a.) su došli u foto-finišu, a bolji igrač se brže i uklopi, nego onaj koji je manje bolji. Najteže je igrače spremati kroz utakmice, posebno kroz prvenstvene, ali naći ćemo formulu da ih dovedemo na nivo na koji treba – istakao je Mulalić.

Na pitanje hoće li Armin Hodžić i Sulejman Krpić igrati u subotu protil Leotara, prvi strateg „Plavih“ je odgovorio:

- Nismo mi "mančesteri" koji imaju zatvorene treninge, zna se sve šta će ko raditi. Ara je malo specifičan i različita im je situacija. Krpić je tu 15, a Ara sedam dana. Krpić je došao na polovini sezone iz Australije, Hodžić je trenirao s Kasimpašom u decembru i vidjet ćemo. Četiri dana je s nama i moramo naći modus, a sigurno je da će igrati i jedan i drugi. A sad koliko i šta, vidjet ćemo – tajnovit je Mulalić.

Nema tajni

Kada je u pitanju sama utakmica protiv Leotara, tu ne bi trebalo biti tajni.

- Igra se jedna utakmica... Leotar je nas gledao tokom priprema, a i mi smo njih. Pratili smo i njihovu zadnju utakmicu - izgubili su glat u Nikšiću, ali to nas samo može zavarati. Imaju odličnog trenera, nekoliko dobrih pojedinaca i sigurno su naši igrači sami svjesni o čemu se radi. Kup ne treba zanemariti jer je to jedino takmičenje u kojem Željo uvijek ima pretenzije za nešto više. Tu imaš i manje protivnika nego u ligi. Bit će specifična utakmica jer je jedna, ali znamo šta nam je raditi – zaključio je Mulalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.