SUDBINA

Kristijan Atsu otkazao let dan prije zemljotresa u Turskoj

I dalje nema vijesti o fudbaleru Hatajspora

I dalje nema vijesti o fudbaleru Hatajspora. Twitter

N. D.

17.2.2023

I dalje nema vijesti o fudbaleru Hatajspora Kristijanu Atsuu (Christian) poslije razornog zemljotresa u Turskoj. On još uvijek nije pronađen pod ruševinama.

Samo dan nakon što je golom u posljednjoj sekundi donio trijumf Hatajsporu nad Kasimpašom, momku iz Gane nema ni traga, ni glasa.

Međutim, sve je moglo da bude drugačije da je Atsu otišao porodici u Francusku, kao što je planirao noć prije zemljotresa. Ipak, u posljednjem trenutku je ostao u Turskoj.

Atsu je htio da se vrati u Francusku i tamo pronađe novi klub jer nije bio zadovoljan minutažom u Hataju. Čak je dobio dozvolu trenera da to uradi poslije meča sa Gazijantepom 1. februara, ali se predomislio baš zbog gola šest dana kasnije.

– Trebalo je da ode u Francusku da se pridruži porodici, ali kada je dobro odigrao i dao gol Kasimpaši, otkazao je avionsku kartu. Zemljotres se dogodio na njegov sretan dan. Zakazao sam mu let za 23 sata, a potom otkazao. Onda je u četiri ujutro došlo do zemljotresa – rekao je funkcioner kluba Volkan Demirel za turske medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.