PRVO IME NAPOLIJA

Osimen: Normalno je da me prate najjači klubovi

To mi je jedino motivacija za dalje, rekao je nigerijski napadač

Osimen: Najbolji strijelac Serije A. Twitter

A. V.

22.2.2023

Glavna fudbalska priča ove sezone u Evropi je Napoli, koji dominira italijanskom Serijom A, a na sigurnom je putu i da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka nakon gostujuće pobjede (0:2) nad Ajntrahtom u Frankfurtu.

Prvo ime Napolija je Nigerijac Viktor Osimen (Victor Osimhen) za kojeg su se već ranije zainteresirali mnogi evropski klubovi, a taj interes jača iz dana u dan. Prvi su u redu, navodno, Mančester junajted i Čelzi.

- Uistinu me jedino zanima Napoli i ništa drugo. Šta će biti u budućnosti sa mnom i Napolijem vidjet ćemo i saznati na kraju sezone - rekao je Osimen koji ima važeći ugovor s italijanskim klubom do juna 2025. godine.

Osimen je prvi strijelac Serije A s 18 golova, a u Napoli je došao 2020. godine iz francuskog Lila. Za nigerijsku reprezentaciju je tokom karijere sakupio 22 nastupa te je postigao čak 15 pogodaka.

- Sasvim je normalno da najjači evropski klubovi prate igrače koji su u formi, koji su pri vrhu pa mi je logično i da i mene prate. To mi ne stvara pritisak, to mi je jedino motivacija za dalje. Ali, ponavljam, fokus je jedino na Napoliju. Imamo puno toga za obaviti u klubu i na odličnom smo putu napraviti nešto veliko kroz ovu sezonu - dodao je Osimen.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.