ŠESNAESTINA FINALA

Šerif u Beogradu preokretom eliminirao Partizan iz Konferencijske lige

Gosti su u samom finišu prvog poluvremena iskoristili novu grešku u odbrani Partizana, a Mohamed Diop je na efektan način doveo Sheriff u vodstvo 2:1

Šerif prošao dalje. Anadolija

S. S.

23.2.2023

Fudbaleri moldavskog Šerifa savladali su ekipu Partizana u Beogradu u revanš utakmici šesnaestine finala UEFA Konferencijske lige i izborili plasman u osminu finala tog takmičenja.

Partizan je u meč u Beogradu ušao s prednošću od 1:0 koju je stekao pobjedom u prvom duelu u Kišinjevu. Beogradski crno-beli su i večeras bolje otvorili meč i poveli s 1:0 već u 14. minuti kada je gol postigao Kvinski Menig.

U tom trenutku sve je bilo idealno po Parizan, ali uslijedilo je nesmotreno igranje rukom Siniše Saničanina i penal u 21. minuti iz kojeg je izjednačenje donio Sedrik Badolo.

Gosti su u samom finišu prvog poluvremena iskoristili novu grešku u odbrani Partizana, a Mohamed Diop je na efektan način doveo Sheriff u vodstvo 2:1.

Diop je i u prvom dijelu drugog poluvremena bio strijelac za konačnih 3:1 i plasman Šerifa u osminu finala UEFA Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.