AVAZOVA NOSTALGIJA

Šta je Barbarez rekao Kodri prije 15 godina

Tadašnji selektor BiH posjetio je Sergeja u Njemačkoj kako bi ga nagovorio da se vrati u reprezentaciju

Barbarez se od reprezentacije oprostio 2006. godine. Avaz

E. Ma.

25.2.2023

Legendarni nogometaš Sergej Barbarez za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je 1998. godine u duelu sa Argentinom. Odigrao je 47 mečeva i postigao 17 golova.

Posljednji susret nekadašnji kapiten BiH ubilježio je 10. jula 2006. godine protiv Moldavije.

Prije tačno 15 godina, tadašnji selektor Meho Kodro posjetio je Barbareza u Njemačkoj kako bi ga nagovorio da se vrati u reprezentaciju. Barbarez je tada igrao za Bajer i imao je 37 godina.

"Avazovi" novinari izvijestili su 25. februara 2008. godine o tom događaju, a u nastavku pročitajte šta je Barbarez tada rekao za naš list.

Selektor Meho Kodro i njegov prvi pomoćnik Elvir Bolić u subotu su gledali Sergeja Barbareza kako igra za Bajer, koji je s 1:0 savladao Šalke u 21. kolu Bundeslige. Nakon utakmice, Kodro i Bolić su se sastali sa nekoliko bh. reprezentativaca. Uz Barbareza je bio Ivica Grlić, a iz Belgije su došli Ninoslav Milenković i Mirsad Bešlija.


Faksimil teksta koji je objavljen u februaru 2008.. Avaz

- Vidjeli smo se nakon utakmice. Milenković, Grlić i Bešlija nisu poznavali Kodru pa je ovo bila lijepa prilika da se upoznaju sa njim. Kodro je rekao svoje planove. Detaljno je opisao šta želi, a šta ne. Rekao je da neće biti stvari oko reprezentacije koje su se prije dešavale. Kodro je čvrst u tome da neće biti guranja sa strane u reprezentaciju nego da će o pozivu odlučivati samo kvalitet - rekao je Barbarez.

Bilo je riječi i o Barbarezovom povratku u reprezentaciju BiH. Iako ima 37 godina, Sergej igra kao mladić.

- Svega smo se dotakli, ne samo mog povratka. Još nisam načisto šta da radim. Trebam dobro razmisliti o svemu, koliko ću još igrati i kako ću to moći podnijeti. Ako nastavim igrati, još ću razmisliti o povratku – kazao je Barbarez za naš list. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.