NAKON UTAKMICE

Trener Atalante izgubio živce i navijače Milana gađao sendvičem

Trener gostiju Đan Pijero Gasperini (Gian Piero Gasperini) je po završetku meča ušao u konflikt s navijačima Milana

Gasperini: Izgubio živce nakon provokacije navijača Milana. screenhot

N. R.

28.2.2023

U susretu 24. kola Serije A, Milan je za vikend na San Siru pobijedio Atalantu s 2-0. Osim pobjede "Rossonera" i povratka Zlatana Ibrahimovića na teren nakon devetomjesečne pauze, utakmicu je obilježila i jedna situacija koja se dogodila izvan stadiona, nakon završene utakmice.

Trener gostiju Đan Pijero Gasperini (Gian Piero Gasperini), je po završetku meča ušao u konflikt s navijačima Milana, a videozapis tog "okršaja" postao je popularan na društvenim mrežama.

Na putu prema kući nakon poraza od Milana, Gasperini je, vozeći se u svom privatnom automobilu, sreo s Milanovim navijačima i ušao s njima u burnu raspravu.

Oni su bili u automobilu pored njegovog, te ga "častili" brojnim uvredama i provokacijama, govoreći mu, između ostalog, i da "nikad nije ništa osvojio".

Italijanski trener bio je vidno uznemiren, a u jednom trenutku se na snimci vidi kako gubi kontrolu i gađa suparničke navijače sendvičem.

Nakon što je bacio sendvič kroz prozor automobila u smjeru simpatizera Milana, 65-godišnjak je podigao prozorsko staklo i prstom prijeteći gestikulirao prema navijačima, a oni su mu uzvratili, bacajući ostatke sendviča nazad prema njegovom automobilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.