KUP BIH

Jusufbegović: Imamo kvalitet da prođemo dalje

Nadam se da ćemo uz malo doze sreće na jedan dobar i kvalitetan način odgovoriti tim zahtjevima – rekao je trener Veleža

Nedim Jusufbegović. FK Velež

28.2.2023

Fudbaleri Veleža su u prethodnom premijerligaškom kolu pobijedili Tuzla City u Srebreniku (0:1), a u srijedu (18:30 sati) u Modriči igraju prvu utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Sloge Meridian.

Teška turneja

- Dolazi nam jedna teška turneja – rekao je šef struke Veleža Nedim Jusufbegović i dodao:

- Trebamo odigrati puno utakmica protiv zahtjevnih protivnika. Kup i Sloga Meridian su posebna priča, nismo ih pobijedili u prošloj sezoni. Izgubili smo 3:0 u Modriči i odigrali neriješeno u Gabeli. Znači, statistički vrlo zahtjevan protivnik za nas. Međutim, u dvije utakmice smatram da imamo kvalitet da prođemo dalje. Da smo neki veliki favoriti, nismo, ali da može da se igra i da možemo naglasiti svoju kvalitetu, možemo. Vjerujemo da ćemo izaći kao pobjednici – optimista je Jusufbegović.

Pakleni ritam

Velež poslije duela sa Slogom ima težak raspored.

- Poslije Sloge raspored je Borac, Sarajevo, revanš Kupa, Zrinjski u međuvremenu. Jedan pakleni ritam. Ali, spremali smo se za to, išli na pripreme i napravili koncepciju utakmica da možemo odgovoriti tom zahtjevu. Nadam se da ćemo uz malo doze sreće na jedan dobar i kvalitetan način odgovoriti tim zahtjevima – istakao je prvi strateg „Rođenih“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.