NAKON ISTRAGE

Ašraf Hakimi sada je optužen za silovanje

Otkrili su iz tužiteljstva francuskog Nanterrea za AFP

Hakimi: Nije komentirao slučaj. Twitter

N. D.

3.3.2023

Ašraf Hakimi (Ashraf) sada je optužen za silovanje, otkrili su iz tužilaštva francuskog Nanterrea za AFP. Ni PSG ni Hakimi nisu proteklih dana bili dostupni za komentar optužbi.

"Le Parisien", koji je prvi otkrio istragu, rekao je da je 24-godišnja žena otišla policiji u nedjelju i navela da ju je Hakimi silovao u svom domu u blizini Pariza u subotu. Oni navode da mlada žena nije podnijela službenu prijavu, ali je tužiteljstvo svejedno odlučilo istražiti slučaj.

Komunikacija Hakimija i djevojke koja ga je prijavila navodno je krenula 16. januara preko Instagrama. U subotu 25. februara djevojka je trebala otići kod njega u stan, a nogometaš PSG-a poslao joj je Uber. Policiji je izjavila da se njihov susret oteo kontroli. On ju je, prema njenim navodima, ljubio, skinuo i ušao u spolni odnos s njom usprkos njenom opiranju. Djevojka mu se tad navodno othrvala te ga odgurnula i uspjela poslati poruku nekom od prijatelja da dođe po nju.

Nakon što su u javnost procurile optužbe za silovanje, Hakimijeva supruga se odlučila razvesti od njega. Imaju dvoje djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.