POST FESTUM NOVOG KRAHA

PSG nije tim, to je haos: Mbape mora da ode

Nije sramota ispasti od Bajerna, ali nikoga više u Parizu i Francuskoj ne zanima ni ko je preko puta, ni kako se zove

Kilijan Mbape. Twitter

G. Š.

10.3.2023

Nije sramota ispasti od Bajerna, ali nikoga više u Parizu i Francuskoj ne zanima ni ko je preko puta, ni kako se zove. Nikakvi izgovori ne postoje. Mnogo para, vremena i živaca je potrošeno za ušatu opsesiju zvanu pehar Lige prvaka.

Sinonim skorojevića

Otkako su bogati Katarci počeli da upumpavaju dolare u ljeto 2011. godine, PSG je postao sinonim skorojevića evropskog fudbala koji pokušava da kupi titulu prvaka Evrope. Nije ni da je konkurencija neka tamo sirotinja, ali PSG je ipak gori od drugih.

Nekada čak i simpatičan klub (kako ne voljeti tim u kojem istovremeno igraju Ronaldinjo i Džej Džej Okoča, ali i Safet Sušić) postao je simbol bjesomučnog trošenja neograničenih finansijskih sredstava. I ne ide mu... Svaki slom pariških „Svetaca“ u Ligi prvaka izaziva opšte veselje širom svijeta i lavinu zluradih komentara.

Volim individualce, ali...

- Oduševljen sam što je PSG ispao. Jednostavno ne volim ništa u vezi sa njima i cijelu tu njihovu postavku. To nije tim, to je haos. Troše više nego bilo ko, imaju najbolje igrače, a stalno ispadaju u osmini finala. Smiješno. Zato je njihovo ispadanje sjajna stvar jer pokazuje vrijednost timskog duha. Volim individualce, ali u sklopu kolektiva. Zato Kilijan Mbape mora da ode iz tog kuba - rekao je legendarni Džejmi Karager, jedan od onih koji su uvijek protiv Pari Sen Žermena.

Španska „Maca“ je jutrošnjom naslovnicom dosolila na muku „Svetaca“. Slika Kilijana Mbapea i naslov:

- Ako želiš da osvojiš Ligu prvaka, znaš šta ti je činiti… - aludirala je na njegovu ljetošnju “izdaju”, odnosno odluku da ne dođe u Real Madrid i ostane na Parku prinčeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.