TOTENHEM

Konte odgovorio Rišarlisonu: Upravu je za jednu stvar

Lijepo je što smo “unutra” razjasnili neke stvari – rekao je Italijan

Ričarlison i Kontea. Screenshot/Twitter

G. Š.

10.3.2023

Totenhemova sezona se polako raspada. Prolazi i 15. godina zaredom bez trofeja. Ne pomaže ni Antonio Konte čiji zaštitnik znak u karijeri je bio ekspresan uspjeh već u prvoj ili drugoj sezoni na klupi svakog tima u kojem je radio – u Juventusu, Čelziju, Interu.

Liga prvaka

Konteova ekipa je ispala u 3. kolu Liga kupa, u osmini finala FA Kupa, u osmini finala Lige prvaka, a u prvenstvu je na četvrtom mjestu i grčevito će se boriti sa Mančester junajtedom, Liverpulom i Njukaslom da sačuva poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Sve izvjesnije je da će Italijan na kraju sezone napustiti klupu Spursa i da mu neće biti ponuđen novi ugovor, a polako počinje da gubi i svlačionicu. Poslije eliminacije od Milana, veliko pojačanje Rišarlison (samo dva gola u 25 utakmica, nijedan u Premijer ligi), javno se žalio. Nije birao riječi.

- Profesionalac sam, radim svakodnevno i želim da igram. Nedostaju mi minute, nedostaje mi da više igram... Ova sezona je sr..e - požalio se Brazilac poslije meča.

Loša sezona

Konteov odgovor je stigao danas na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg premijerligaškog gostovanja Vulvsima.

- Prije svega, pogledao sam njegov intervju. Nije kritikovao mene već je psovao da je njegova sezona loša. I u pravu je. Njegova sezona nije dobra. Bio je povrijeđen, pa je igrao i dao gol u Ligi prvaka. Onda je otišao na Mundijal i ozbiljno se povrijedio - rekao je italijanski stručnjak i dodao:

- Nije dao nijedan gol u ligi. Mislim da je bio iskren kada je rekao da mu sezona nije dobra. Ali nije još gotova. Ako zasluži, dat ću mu šansu.

Brazilcu je zamjerio da je sebičan

- Što se tiče ostatka intervjua napravio je grešku. Kada pričate u prvom licu jednine umjesto množine, onda to znači da ste sebični. Uvijek govorim svojima igračima da moraju da koriste zamjenicu “mi” umjesto “ja” ako žele da urade nešto bitno i da osvoje trofej. U suprotnom, misle samo o sebi - rekao je menadžer Totenhema.

Pozitivan duh

Otkrio je Konte i da je Brazilac zažalio zbog spornih izjava…

- Rišarlison je napravio grešku i izvinio se. Lijepo je što smo “unutra” razjasnili neke stvari. U tom aspektu moramo biti bolji. Moramo da više budemo kolektiv i da pokažemo više pozitivnog duha u teškim situacijama – zaključio je Italijan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.