OGLASILI SE IZ REALA

Real prekida odnose: Sazvali hitan sastanak zbog Barcelonine optužnice

Tužilaštvo u Španiji je optužilo Barcelonu za korupciju

Laporta i Perez. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

11.3.2023

Tužilaštvo u Španiji je optužilo Barcelonu za korupciju, nakon što je katalonski klub godinama plaćao usluge kompaniji potpredsjednika španskog sudijskog odbora.

A s tim u vezi Real Madrid je sazvao hitnu sjednicu kluba, nakon što se nisu ranije oglašavali po tom pitanju.

Odnosi između dva kluba su posljednjih godina možda i najbolji u historiji spomenuta dva kluba, a posebno to važi otkad se u Barcelonu vratio Žoan Laporta (Joan).

Predsjednici dva kluba nakon toga govore s najvećim poštovanjem jedni za druge, a još uvijek su zajedno i u projektu evropske Superlige.

Trenutna situacija možda i najbolje objašnjava odnose klubova.

Na ovu informaciju je reagovalo 18 od 20 klubova iz Španije, koji su izrazili duboku zabrinutost otkrićem da se Barcelona bavila ovim stvarima. Jedini koji nije, uz Barcelonu, je bio Real Madrid.

Međutim, oni su nakon što je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Barcelone, sazvali hitan sastanak.

- U svjetlu ozbiljnosti optužbi tužilaštva protiv Barcelone i njenih predsjednika zbog duboko utemeljenih sumnji za korupciju i njihovih odnosa s bivšim potpredsjednikom sudijske organizacije, predsjednik Reala saziva hitan sastanak uprave za sutra u podne, kako bi odlučili o koracima koje Real Madrid mora poduzeti u pogledu ovog događaja - navodi se na stranici Reala.

Tužioci su iznijeli optužbe na račun Barcelone - korupcija u sportu, nesavjesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije.

Optužbe koje su iznesene danas odnose se na dva predsjednika Barcelone - Sandra Rosela (Rosell) i Hosepa Bartomeua (Josep)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.