TRENER SARAJEVA

Varešanović poslije poraza: Normalno je da publika negoduje

FK Sarajevo je danas poraženo u Doboju kod Kaknja od Veleža rezultatom 0:1

Mirza Varešanović. Screenshot

N. H.

12.3.2023

FK Sarajevo je danas poraženo u Doboju kod Kaknja od Veleža rezultatom 0:1.

Bordo tim je jedini gol primio u 73. minuti, a on je djelo samih igrača Sarajeva. Nespretna reakcija Šahinovića, poslije koje je uslijedila još veća glupost Martinovića.

Poslije utakmice, komentar je dao i Varešanović koji je smatrao da su njegovi igrači bili bolji.

- Šta reći poslije ovakve utakmice i ovakvog poraza. Od samog početka igrlai ofanzivno, kontrolisali utakmicu i stvarali šanse, ali nismo imali sreće da postignemo pogodak. Poslije toga smo pokušali sa nekim izmejanama i sa preskakanjem igre dođemo do izjednačenja. Jednostavno, nismo uspjeli. Igrači su dali sve od sebe. Puno više smo zaslužili, ali to je tako u fudbalu - rekao je Varešanović nakon utakmice, pa je dodao:

- Nismo zadovoljni jer nismo dali gol na zadnja dva meča. Mi samo zahtijevamo dobar teren, a nama je ovo treća domaća utakmica na trećem različitom terenu. Mi hoćemo da igramo, ali lopta nije htjela u gol i onda nakon jedne kontre sami sebi dajemo gol - dodao je trener Sarajeva.

Poslije utakmice, dosta navijača je bilo ljuto i skandirali su protiv njega.

- Savim normalno. Ambijent je bio super, navijači su nas nosili, hvala im. Njihovo negodovanje nakon utakmice, to je sasvim normalno – zaključio je Varešanović.

Sarajevo u sljedećem kolu igra sa Posušjem na domaćem terenu, gdje god to bilo, pa postoji šansa da će upisati toliko potrebnu pobjedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.