LIGA PRVAKA

Zvjezdan Misimović za "Avaz": Porto je favorit protiv Intera

Italijani imaju dobar rezultat, ali su trenutno u nekoj krizi - rekao je Miske

Zvjezdan Misimović. NSBiH

14.3.2023

Večeras su na programu dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka: Mančester siti – RB Lajpcig (prva utakmica 1:1) i Porto – Inter (0:1).

Porto favorit

Prethodne sedmice plasman među osam najboljih evropskih ekipa izborili su Benfika, Milan našeg Radeta Krunića, Čelzi i Bajern našeg Hasana Salihamidžića.

- Mislim da će proći i Siti, jer ima i iskustvo i sve ostalo što treba – rekao je direktor naše reprezentacije Zvjezdan Misimović i dodao:

- Lajpcig je dobro odigrao prvu utakmicu i izvukao dobar rezultat, ali su u revanšu autsajderi.

Je li Siti konačno sazrio kao tim da ode na krov Evrope?

- Nema puno ekipa koje su ostale u takmičenju i favoriti su za taj vrhunski rezultat. Normalno, uvijek se mora računati na Bajern, Real Madrid će isto proći ovo kolo – 99 postu, a tu je još i Siti. Između te tri ekipe treba tražiti novog šampiona Evrope.

Opasan je i Napoli....

- Istina, ali mislim da neće konkurirati za osvajanje Lige šampiona.

Porto ili Inter?

- Italijani imaju dobar rezultat, ali su u trenutno u nekoj krizi. Ne treba potcjenjivati Porto, koji igra dobar fudbal. Malu prednost u ovom duelu dajem Portu.

Naš as Edin Džeko nije u golgeterskoj formi...

- Ne ide cijeloj ekipi, upali su u tu neku malu krizu, tako da su u prvoj utakmici jedva dobili Porto. Zbog toga smatram da je blagi favorit Porto.


Zvjezdan Misimović. NSBiH

Državni tim

Uskoro kreće „operacija Euro 2024“, a naš tim je već ostao bez važna tri igrača – Miralema Pjanića, Muhameda Bešića i Seada Kolašinca. Vaš komentar?

- Za Seju još čekamo konačne rezultate ljekarskih pregleda, još nije 100 posto sigurno da smo ga izgubili za martovske utakmice.

Ali, kako trenutno stoje stvari, prvu utakmicu sigurno neće moći igrati (23. mart, Island - op. a.), što je normalno veliki hendikep pošto je jako dobro igrao u posljednje vrijeme, bio standardan... Ali, šta je, tu je – idemo dalje. Imamo mi još dosta igrača s kvalitetom. Morat će uskočiti.

Uprkos svemu, zvučite optimistično.

- Normalno, ja sam uvijek optimista. Gledam naprijed, a te neke stvari – povrede i slično, ne možemo promijeniti. Nadam se da će svi ostali igrači doći na okupljanje zdravi i spremni. I krećemo u borbu – zaključio je Misimović.

3

utakmice u Ligi prvaka odigrali su Siti i Lajpcig u kojima su oba tima zabilježila po jednu pobjedu, remi i poraz (1:1, 1:2, 6:3).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.