UPRAŽNJENA POZICIJA

Hoće li na klupu Brazila čovjek koji im je nanio najteži poraz

Joakim Lev je bez posla do 2021. godine

Lev: Nijemci kažu da ne bi imao ništa protiv. Twitter

N. D.

15.3.2023

Brazil je bez selektor od Svjetskog prvenstva u Kataru kada je Tite završio svoju epizodu na klupi nekadašnjih prvaka svijeta.

Već je ranije bilo poznato da će iskusni brazilski stručnjak, neovisno o rezultatu, otići s klupe nakon turnira u Kataru, a ime njegovog nasljednika još uvijek nije poznato.

Tamošnji nogometni savez ne žuri s odlukom, a lista kandidata iz dana u dan raste. Bila je u prvi mah i bomastična vijest da bi to mogao biti Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), ali je to brzo dematirano.

Posljednje ime koje se pominje je Joakim Lev (Joachim Low), bivš selektor njemačke nogometne reprezentacije koji je Brazilu nanio jedan od najtežih poraza u historiji.

Čak 15 godina sjedio je na klupi Elfa, s kojim je osvojio posljednji naslov svjetskog prvaka, a na putu do finala demolirao je upravo Brazil sa 7:1, piše njemački "Bild".

Ovaj 63-godišnji njemački strateg bez posla je od 2021. godine, kada je ispao od Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva, tako da ne bi imao ništa od preuzimanja brazilske klupe, tvrde Nijemci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.