ČLAN ČELZIJA

Obamejan slavio pobjedu Barcelone u El Klasiku: Posjetio i bivše saigrače u svlačionici

Mnogi su mu zamjerili jer je član druge ekipe, dok drugi opravdavaju ovakvo ponašanje

Obamejan slavio sa igračima Barcelone. Screenshot/Twitter

N. H.

20.3.2023

Napadač Čelzija Pijer-Emerik Obamejan (Pierre-Emerick Aubameyang) privukao je pažnju na društvenim mrežama nakon što su objavljene fotografije iz svlačionice Barcelone na kojima se nalazi i on.

Naime, fudbaleri Barcelone su nakon preokreta slavili protiv Real Madrida u El Klasiku, a ta pobjeda im je, vjerovatno, osigurala šampionat Španije, pošto sada imaju 12 bodova prednosti.

Barcelona je uoči utakmice organizovala pozivanje brojnih bivših fudbalera i trenera na utakmicu, a sve kako bi se dalo na važnosti ovog derbija. Međutim, najviše pažnje privukao je gabonski napadač koji je još pod ugovorom sa Čelzijem, a bio je u svlačionici katalonskog kluba.

Bivši napadač Barcelone je viđen kako slavi s bivšim saigračem Feranom Toresom (Ferran Torres), a poznati italijanski novinar Fabricio Romano (Fabrizio) je objavio fotografiju na društvene mreže.

"Pijer-Emerik Obamejan, koji je nadomak da bude isključen iz Chelseajevog čitavog projekta, bio je u svlačionici Barcelone nakon duela s Realom", napisao je Romano.

Obamejan se muči u dresu Čelzija, a uspio je postići samo tri gola u 18 nastupa za Plavce. Gabonac ima ugovor s londonskom ekipom koji traje još jednu sezonu nakon ove, ali je već sigurno da on neće ostati član Čelzija. On se i u zimskom transfer roku nudio Barceloni, ali se zbog pravila to nije moglo desiti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.