OGLASILI SE

Kosovska policija demantirala: Ademi nije uhapšen, pozvan je sutra na razgovor

Za razliku od onoga što piše u medijima, navodi da je uhapšen čelnik Nogometnog saveza te da postoji potjernica nisu tačni, naveli su iz policije

Agim Ademi. Anadolija

H. J. I.

21.3.2023

Regionalni mediji prenijeli su da je prvi čovjek Nogometnog saveza Kosova Agim Ademi uhapšen, no kosovska policija je na Facebooku to demantovala.

Policija Kosova danas je upala u prostorije Nogometnog saveza ove zemlje. Tu je obavila razgovor s jednim od dužnosnika saveza, ali ne s predsjednikom Ademijem.

Nakon saslušanja službenika Nogometnog saveza Kosova koje je obavljeno danas, sutra će pristupiti razgovoru s predsjednikom Ademijem, koji ipak nije uhapšen, kako su prenijeli mediji regiona.

- Kosovska policija danas je u poslijepodnevnim satima obavila razgovor sa službenikom Nogometnog saveza. Nakon razgovora, pušten je po nalogu tužitelja. Za razliku od onoga što piše u medijima, navodi da je uhapšen čelnik Nogometnog saveza te da postoji potjernica nisu tačni. Ostavljen mu je poziv da se sljedeći dan javi policiji na razgovor - naveli su na Facebooku.

Razlog razgovora i ime osobe, koja je danas saslušana, nisu objavljeni, kao ni razlog sutrašnjeg saslušanja predsjednika Ademija.

Agim Ademi je prošle sedmice oslobođen optužbi za iznudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.