JUŽNA AMERIKA

Greškom kamenovali autobus u kojem su bili igrači njihovog kluba

Na svu sreću nije nilo povrijeđenih

Razbijena stakla na autobusu. Twitter

N. D.

7.4.2023

Kada je žrijeb grupne faze Kopa Sudamerikane spojio Tigre i Sao Paulo, mečevi u sjevernom Buenos Ajresu i Morumbiju odmah su proglašeni visokorizičnim. 

Iako je dosta prošlo od 12. decembra 2012. godine, još se pamti incident koji je obilježio revanš finala Kopa Sudamerikane. 

Nakon 0:0 u Argentini, Sao Paulo je na svom stadionu vodio 2:0 poslije prvog poluvremena. A, onda je uslijedio haos. Gosti iz Buenos Ajresa tvrde da su im naoružani policajci upali u svlačionicu i prijetili, što je izazvalo opštu tučnjavu igrača Tigrea i brazilskih policajaca, nakon koje su Argentinci odbili da se vrate na teren. 

To je domaćinima revanša donijelo trofej, a prvi put od tada dva kluba sreli su se u prvom kolu ovogodišnje Kopa Sudamerikane.

I, ponovo su igrači Sao Paula teren napustili kao pobjednici. Ovaj put u gostima, nakon što su golovima 23-godišnjeg Erisona slavili 2:0.

Očekivano za južnoameričko podneblje, opet su viđeni incidenti. Prijetnje igračima Sao Paula na društvenim mrežama uslijedile su odmah nakon žrijeba.

Kulminacija je stigla uoči utakmice. Navijači Tigrea kamenovali su autobus pred stadionom misleći da su u njemu gostujući igrači. Ispostavilo se, međutim, da su u njemu bili igrači njihovog kluba, a na svu sreću nema povrijeđenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.