NA UDARU KRITIKA

Salihamidžić šalje važne poruke za budućnost, dok Kan plaća ceh neuspjeha

Sportski direktor minhenskog Bajerna se oglasio povodom ispadanja iz Lige prvaka

Spremaju se promjene u Bajernu. Bundesliga

N. H.

20.4.2023

Sportski direktor minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić kaže da čovjek mora živjeti s kritikama, posebno kada rezultati u klubu, poput Bavacara, nisu prema očekivanjima.

Na taj način, odgovorio je na prozivke navijača poslije ispadanja iz Lige prvaka.

Odgovor na prozivke

- Radimo za klub i trudimo se učiniti ono što je najbolje za Bajern. Naravno, morate živjeti s kritikama, posebno kada rezultati ne dolaze - rekao je Salihamidžić.

Rekao je da ima potpuno povjerenje u trenera Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) i da će zajedno s njim napraviti snažan tim za narednu -sezonu.

- Naravno da imam povjerenje u trenera Tuhela, jer znam kakav tim imamo. Znam i kakvog trenera sada imamo i učint ćemo sve da budemo uspješni u svim takmičenjima. Poslije detaljne analize s Tuhelom, odlučit ćemo koje igraće ćemo dovesti za narednu sezonu - rekao je popularni Brazzo.

Heroj prošlosti – gubitnici današnjice

"Brazzo + Kan. Heroji prošlih godina - gubitnici današnjice", pisalo je na jednoj od parola navijača Bajerna u sinoćnjem meču protiv Mančester sitija.

Navijači su nesretni ponajviše transfer politikom kluba, posebno načinom smjene trenera Juliana Nagelsmana (Nagelsmann) u finišu sezone, što nije karakteristika bavarskog kluba.

Kan plaća cijenu

Podsjećamo, Bajern i Siti su remizirali u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a engleski klub je prošao dalje ukupnim rezultatom 4:1.

Prema tvrdnjama sportskog novinara Jana Agea Fjortofta, cijenu ovog neuspjeha će platiti generalni direktor Bajerna Oliver Kan (Kahn), koji će dobiti otkaz. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.