SERIJA A

Atalanta zakomplikovala borbu za Ligu prvaka: U Bergamu pala Roma

Derbi utakmica je ponudila veliki broj prilika na obje strane, a na kraju je slavila Atalanta

Atalanta: Pobijedila Romu. Screenshot/Twitter

24.4.2023

Atalanta je na domaćem terenu u Bergamu dočekala Romu i slavila rezultatom 3:1. Odličan meč, u kojem je pored golova viđeno još dosta toga, je zakomplikovao situaciju što se tiče borbe za Ligu prvaka. 

Golijadu je otvorio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić u 35. minuti. Duvan Zapata je uputio odličan centaršut, koji je Pašalić dočekao i poslao uz lijevu stativu. 

Sljedeći gol se čekao do 74. minute. Tada na scenu stupa Rafael Toloi, defanzivac Atalante, koji se najbolje snašao nakon udarca glavom Palomina i zakucao loptu u praznu mrežu. 

Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) je smanjio u 83. minuti snažnim i brzim udarcem izvan šesnaesterca. Taman kad se mislilo da će se sve zakuhati, Tun Kupmajners (Teun Koopmeiners) je sretno pogodio po sredini gola, nakon veoma loše reakcije golmana Rome. 

Atalanta je sada 7. na tabeli sa 52 boda, ali oni nisu izvan trke za plasman u Ligu prvaka. Njima Milan i Roma, koji su četvrti i peti na tabeli bježe samo četiri boda, a do kraja je ostalo sedam kola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.