PREMIJER LIGA BIH

Odgađa se proslava titule Zrinjskog: Sarajevo slavilo u Čitluku

Utakmica koja je pružila mnogo uzbuđenja na obje strane terena

Sarajevo: Slavili na najtežem gostovanju u ligi. FK Sarajevo

26.4.2023

Derbi 28. kola odigran na stadionu Bare u Čitluku između Zrinjskog i Sarajeva pripao je Bordo timu. Rezultat na kraju odlične utakmice glasio je 2:3. 

Utakmica je doista imala šta da ponudi za sve ljubitelje dobrog fudbala. Pozitivno je što su igrači bili ti koji su krojili rezultat, što i nije bio slučaj u pojedinim utakmicama. 

Prvi gol je viđen u 14. minuti. Faul je napravljen na Gulijašvilijem (Guliashvili), a slobodan udarac je odlučio izvesti Mirza Mustafić. Njegov udarac je na putu do gola pogodio Renana Oliveiru i matirao golmana Marića.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je dominirao i u potpunosti preuzeo kontrolu. To su krunisali u 44. minuti, kada je Mario Ćuže sjajno pogodio glavom na asistenciju Memije. 

Ipak, izgledalo je kao da su igrači Sarajeva mnogo ozbiljnije izašli na teren. U 53. minuti su tu agresivniju igru i naplatili. 

Propustivši pas iza sebe Fransis Keremeh (Francis Kyeremeh) i odlično prevarivši čuvara napravio je odličnu priliku za svoje saigrače. On je u punom sprintu dotrčao do šesnaesterca i uputio loptu unutra. Lopta je došla do Dala Varešanovića koji se namjestio i ponovo doveo Bordo tim u vodstvo. 

Deset minuta kasnije je viđen i treći pogodak Sarajeva, a drugi Renana Oliveire. Dal Varešanović je povukao kontru i uposlio brzog Brazilca koji je zaobišao golmana Marića i loptu poslao u praznu mrežu.

Da sve ne bude gotovo, potrudio se Ivan Jukić. On je u 84. minuti pogodio fenomenalnim udarcem kojim je lobovao golmana Dizdarevića. 

U samom finišu utakmice Barišić je dobio crveni, odnosno drugi žuti karton, zbog ispucavanja lopte.

Sarajevo je ovom pobjedom ponovo došlo na treću poziciju. Oni imaju sada 45 bodova, tri više od prvog pratioca ekipe Željezničara. Zrinjski će na proslavu titule morati još čekati. Naravno, ukoliko Borac ne pobijedi ekipu spomenutog Željezničara, oni će se okititi titulom već nakon ovog kola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.