PREMIJER LIGA

De Gea ponovo koštao Junajted bodova: Upitna je i Liga prvaka

Fudbaleri Vest Hema došli su do tri boda koji su im praktično obezbijedili opstanak u Premijer ligi tri kola prije kraja

Benrama: Strijelac gola. AP

N. H.

7.5.2023

Fudbaleri Vest Hema došli su do tri boda koji su im praktično obezbijedili opstanak u Premijer ligi tri kola prije kraja. 

Pobijedili su na svom stadionu ekipu Mančester Junajteda sa 1:0 i u velikoj mjeri ugrozili šanse za plasman u Ligu prvaka timu koji vodi menadžer Erik ten Hag.

Kobni momenat za Crvene đavole na gostovanju u glavnom gradu odigrao se u 27. minuti prvog poluvremena. Tada je Said Benrama (Benrahma) prilično bezopasno šutirao sa dvadesetak metara, ali je David De Gea katastrofalno reagovao i koštao svoj tim.

Do kraja utakmice su imali nekoliko prilika da dođu do izjednačenja, a najbolju je propustio Antoni Marsijal (Anthoy Martial) u sudijskoj nadoknadi.

Dejvid Mojes (David Moyes), bivši menadžer Junajteda, pobijedio je prvi put svoju bivšu ekipu otkad ih je 2014. godine napustio. 

Junajted ima 63 boda, jedan više od petoplasiranog Liverpula, koji ima utakmicu više. I dalje tim iz Mančestera drži sve u svojim rukama, ali su nepotrebno zakomplikova sve poslije drugog poraza u nizu.

Čekićari imaju 37 bodova, a prva ekipa „ispod crte“ je Notingem Forest koji ima 30 i utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.