VELIKA GREŠKA REALA

Azar planira odlazak u penziju: Prije toga će "ukrasti" 30 miliona eura Realu

Eden Azar je došao u madridsku ekipu 2019. godine kao veliko pojačanje, ali nikad nije dostigao visine koje je pokazivao u Čelziju

Azar: Planira penzionisanje 2024. godine. AP

N. H.

9.5.2023

Belgijsko krilo Eden Azar (Hazard) planira se penzionisati 2024. godine, ali prije toga planira još da napuni svoj džep u madridskom Realu, javlja španski Relevo.

Azar ne planira nastavljati karijeru u fudbalu i samo čeka da mu u ljeto naredne godine istekne ugovor s Realom pa da se penzioniše.

Realu to ne odgovara, jer godišnja plaća belgijskog napadača iznosi 30 miliona, a njega više fudbal, očigledno, ne interesuje. On je za Madriđane odigrao devet utakmica ove sezone i postigao samo jedan gol. 

Madridski klub ga pokušava prodati, odnosno pokloniti, budući da ne bi tražili nikakvu odštetu, ali im je taj plan propao.

- Azar smatra da je postigao sve što jedan fudbaler može u karijeri. Za njega je oproštaj u dresu Reala, kluba za koji je uvijek želio igrati, nešto što ga motiviše - navodi Relevo.

Podsjećamo, Belgijanac je došao u Real 2019. godine kao ogromno pojačanje i zamjena za Ronalda iz Čelzija, a platili su ga 115 miliona eura, plus su zbog bonusa morali isplatiti londonskoj ekipi 60 miliona.

Međutim, problemi s povredama, kilažom i zainteresovanošću na kraju je stigao da odigra samo 75 utakmica za Real, uz skroman učinak od sedam golova i 12 asistencija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.