OGORČENI POTEZOM

Horde zla nakon odluke o kartama za Manijake: Direktorica Alimanović nam je napravila nepopravljivu štetu

Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, biti dodijeljivano ne više od pet posto na Grbavici

Navijači Sarajeva. Facebook

E. Ć.

12.5.2023

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo "Horde zla" oglasilo se saopćenjem za javnost nakon što na Koševu za večerašnji derbi nije odobreno više od 5 posto ulaznica za navijače FK Željezničar.

- Odlukom da se navijačima našeg gradskog rivala za današnji derbi ustupi ne više od 5 posto ulaznica od ukupnog sjedećeg kapaciteta Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase administracija Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Ajlom Alimanović napravila je nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće gradske derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica. 

Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, a ni krivim ni dužnim, ubuduće isto biti dodjeljivano ne više od 5 posto ukupnog sjedećeg kapaciteta stadiona Grbavica, a što u brojkama iznosi 650 mjesta umjesto dosadašnjih 1500. 

Naknadno dodjeljivanje svega 375 ulaznica (1 posto ukupnog kapaciteta stadiona) pod pritiskom NFSBIH je sramota za sebe.

Nekompetentna direktorica je ovim činom napravila još jedan korak ka urušavanju, zbog loše kvalitete fudbala ionako urušene, institucije sarajevskog derbija, te po ko zna koji put pokazala nemar prema navijačima kluba na čijoj direktorskoj funkciji se trenutno nalazi - poručili su iz Udruženja navijača FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.