TRENER MILANA

Pioli dobio dobre vijesti pred uzvrat: Spremni Leao i Krunić

Milan igra uzvratnu utakmicu Lige prvaka protiv gradskog rivala Intera

Pioli: Siguran u svoju ekipu. AP

N. H.

15.5.2023

Trener Milana Stefano Pioli najavio je sutrašnju uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Intera u kojem će Rosoneri pokušati da nadoknade velika dva gola zaostatka iz prve utakmice.

Inter je rezultatom 2:0 slavio u utakmici u kojoj je bio nominalni gost. Sutra će na istom stadionu Nerazuri biti nominalni domaćin Milanu, a iz tabora Rosonera vjeruju u veliku senzaciju i plasman u finale Lige prvaka.

Povratak zvijezde

Pioli je donio odlične vijesti za navijače. Oporavila se najveća zvijezda tima Rafael Leao, koji nije igrao u prvoj utakmici i to je bio nenadoknadiv hendikep za Milan, a spremni će biti i reprezentativac BiH Rade Krunić, kao i Žunior Mesias (Junior Messias).

- Leao je mnogo bolje, kao i Krunić i Messias. Danas se trebaju malo 'doraditi' i bit će spremni za sutra - rekao je Pioli.

Siguran u prolaz

Trener Milana je siguran u prolazak svoje ekipe, uprkos tome što su izgubili prvu utakmicu i imaju zaostatak od dva gola.

- Nije lako pripremiti se za sutra, ali imamo samo jedno na umu - pobijediti utakmicu i plasirati se u finale Lige prvaka, što nam niko nikada ne bi predvidio. Sada, više nego ikad, niko ne očekuje da vidi Milan u finalu, ali ja vjerujem. Znam da možemo odigrati sjajno - rekao je Pioli i nastavio:

- Želimo odigrati na visokom nivou. Duga će to utakmica biti, želimo je dobro početi, a onda ostati u njoj i iskoristiti nove greške. Nismo razgovarali o porazu od Specije, pričamo samo o sutrašnjem danu. Ovo su vrste utakmica o kojima neki igrači sanjaju. Znamo da počinjemo s deficitom, ali imamo kvalitetu da preokrenemo - zaključio je trener Milana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.