ZVIJEZDA GRAĐANA

Halandu poništen pogodak zbog faula protiv Brajtona: On se "pohvalio" ogrebotinama nakon utakmice

Erling Haland je mogao donijeti pobjedu svojoj ekipi golom u 79. minuti utakmice, ali je VAR poništio pogodak

Erling Haland. Screenshot/Twitter

N. H.

25.5.2023

Erling Haland (Haaland) se požalio nakon utakmice Premijer lige između Brajtona i Mančester sitija (1:1).

On je na Instagramu objavio fotografiju ogrebanih nogu. Norvežanin je nesebično asistirao za vodeći pogodak Fila Fodena (Phil) u 25. minuti, da bi 13 minuta kasnije Paragvajac Hulijan Enciso (Julian) golčinom izjednačio.

Haland je bio strijelac u 79. minuti, ali je pogodak poništen nakon VAR provjere zbog prekršaja koji je Norvežanin načinio na štoperu Brajtona Leviju Kolvila (Colwill). Trener Sitija Pep Gvardiola (Guardiola) prigovarao je zbog odluke, pa mu je glavni sudija Sajmon Huper (Simon Hooper) pokazao žuti karton.

- Ako je to bio prekršaj, onda i 25 dugih lopti odigranih moraju biti prekršaj – kazao je Gvardiola za "Sky Sports". 

Između ostalih, defanzivac Brajtona Žan Pol van Heke (Jean Paul van Hecke) u prvoj minuti sudijske nadoknade dobio je žuti karton zbog grubog prekršaja nad Halandom.

Podsjetimo, Gvardiola se i ranije žalio na štopera Evertona Jerija Minu (Yerry), koji je, u borbi s Haladom, nanio brojne modrice i ogrebotine napadaču Građana.

Haland: Žalio se na ogrebotine. Screenshot/Instagram

Haland je u Siti stigao prošle godine, a u prvoj sezoni je uspio postići 52 gola u 51 nastupu, a do kraja sezone ostala su mu još tri duela. Po jedna utakmica u Ligi, finalu FA Kupa i finalu Lige prvaka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.