I OŠTRIM I TUPIM DIJELOM

Tuzlansko tužilaštvo objavilo stravične detalje: Mujaga tukao Amelu sjekirom, imala više povreda na vratu, glavi i licu

U toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi s mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja

Mujaga i Amela Čičkušić. Facebook

S. S.

22.5.2024

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi s ubistvima tridesetčetverogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

- Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopćeni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu s odredbama Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi s mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja. Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost - saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, kako je ranije objavio portal "Avaza", Mujaga Čičkušić je usmrtio suprugu Amelu Čičkušić i maloljetno dvoje djece, a onda sebi presudio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.