TRENER SARAJEVA

Varešanović otvoreno: Vrančić i Balta ostaju, Dal ide sigurno

Već duži period planiramo pojačanja. Imamo skaute, rekao je šef stručnog štaba Bordo tima

Varešanović: Igman pokazao da je dobra ekipa. FK Sarajevo

E. Ć.

27.5.2023

Uoči utakmice posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu između Sarajeva i Igmana održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener Bordo tima Mirza Varšeanović.

Varešanović je rekao da je pred njegovim izabranicima dobra utakmica, sa dobrim protivnikom.

Nema opuštanja

- Pokazali su da su jako dobra ekipa. Imaju imperativ rezultata, mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak, da završimo sezonu na pravi način, a to je pobjeda. Dat ćemo sve od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat.

Nema opuštanja. Nama je najbitnije da smo osigurali Evropu. Mislim da smo to trebali uraditi i ranije, ali bile su neke okolnosti o kojima ne bih sad razgovarao. Sarajevo je veliki klub i mora ići na pobjedu svaku utakmicu - rekao je Varešanović.

Prijelazni rok

Naglasio je kako će Mario Vrančić i Ivan Jelić Balta ostati na Koševu.

- Već duži period planiramo pojačanja. Imamo skaute. Vrančić i Balta, ja sam siguran 99 posto da ostaju. Ostavili su jako dobar utisak. Njima se jako sviđa u Sarajevu. 

Žele biti članovi našeg kluba. Imali smo tri stranca viška, a onda dva, nije bilo lako dva stranca staviti na tribine svaku utakmicu. Moja želja je da broj stranaca svedemo na pet i da nemamo problema sa tim.

Dal sigurno napušta Sarajevo. Imamo veliki broj ponuda, ali ima dosta ponuda. Svakodnevno stižu ponude. Mislim da mu je vrijeme da ide s obzirom na sve što je preživio zadnjih šest mjeseci - poručio je Varešanović.

Sarajevo s Igmanom igra sutra, a ova, kao i sve utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH počinju u 17:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.