LEGENDARNI VEZNJAK

Prvak Francuske u problemu: Zinedin Zidan odbio PSG

Još uvijek nije poznato ko će voditi ekipu PSG-a u narednoj sezoni

Zinedin Zidan: Odbio PSG. Twitter

N. H.

8.6.2023

PSG je završio sezonu s novom titulom francuskog prvaka, a zasad je vrlo upitno kako će izgledati u sljedećoj. Upitno je i ko će voditi ekipu. 

U klubu je situacija daleko od idealne. Lionel Mesi (Messi) potvrdio je odlazak u Inter Majami, Nejmar (Neymar) se nada da će i on otići, a traži se i novi trener nakon što su čelnici otpustili Kristofa Galtijea (Christophe Galtier).

Čini se da to neće biti Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). Legendarni francuski veznjak dosad je u trenerskoj karijeri vodio samo Real Madrid. Bio je trener ove ekipe u dva mandata, a posebno je bio uspješan u prvom. 

Tada je osvojio tri puta zaredom Ligu prvaka. U trenerskoj karijeri ima sveukupno 11 trofeja, a uz pomenute tri Lige prvaka, osvojio je i dvije titule prvaka Španije. 

Taj niz, javljaju francuski mediji, neće nastaviti u PSG-u. Iako se dugo pisalo da Zidan čeka kraj sezone kako bi se baš u Parizu vratio na trenersku poziciju, sad se tvrdi da od toga neće biti ništa. Klub je ponudio posao Zidanu, a on ga je odbio.

Nakon Zidanove odbijenice PSG je uspostavio kontakte s nekolicinom drugih stručnjaka. Julian Nagelsman, Luis Enrike (Enrique) i Ćabi Alonso (Xabi) predvode popis želja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.