PREDSTAVLJEN PLAN

Varešanović obavio prozivku: Sarajevo počinje pripreme bez nekoliko bitnih igrača

Bordo tim će sezonu započeti 13. jula u utakmici 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Obavljena prozivka igrača Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. H.

12.6.2023

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mirza Varešanović, obavio je prozivku fudbalera čime su zvanično započele pripreme za početak takmičarske sezone 2023/24.

Na prozivci je predstavljen plan aktivnosti za narednI period, a treneru Varešanoviću odazvali su se sljedeći igrači: Muhamed Šahinović, Belmin Dizdarević, Arman Šutković, Faris Mehić, Muharem Trako, Ilija Martinović, Besim Šerbečić, Amer Dupovac, Hamza Bešić, Mihajlo Jovašević, Marin Aničić, Enedin Mulalić, Amar Beganović, Samir Zeljković, Elvir Duraković, Slaviša Radović, Bakir Nurković, Haris Ališah, Faris Đelilbašić, Nermin Bijelonja, Nemanja Tomašević, Đani Salčin, Daniel Avramovski, Ivan Ikić, Muhamed Buljubašić, Mirza Mustafić, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković i Almedin Ziljkić.

Ostali igrači koji su pod ugovorom opravdano su izostali sa prozivke. Nakon završetka sezone i po isteku ugovora klub su napustili Adnan Džafić, Frane Čirjak, Avdija Vršajević i Tarik Ramić.

Tri nova igrača su potpisala za Sarajevo nakon završetka prethodne sezone – Amar Beganović, Elvir Duraković i Samir Zeljković, dok su posudbe istekle Mariju Vrančiću, Ivanu Borni Jelić Balti i Musi Muhamedu i njihov status je zasad nepoznat.

Ekipa će prvu fazu priprema obaviti u TC Sarajevo nakon čega slijedi odlazak na glavni dio priprema u Moravske Toplice. U Sloveniji je planirano odigravanje tri prijateljske utakmice, a prva je na rasporedu 26. juna protiv rumunske ekipe Petrolul Ploiesti. Ekipa će u Sloveniji boraviti od 23. juna do 6. jula.

Sarajevo će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 13. jula u okviru 1.kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a protivnika će saznati nakon žrijeba koji je na rasporedu 20. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.