SELEKTOR HRVATSKE

Dalić: Pogriješio sam kad sam rekao da su penali lutrija

Nisu lutrija, to je mentalna snaga, kvaliteta, nažalost Španci su u tome jučer bili bolji od nas, rekao je Dalić

Dalić: Tužni, ali i ponosni. Igor Kralj / Pixsell

E. Ć.

19.6.2023

Fudbalska reprezentacija Hrvatske vratila se u Zagreb nakon jučerašnjeg poraza od Španije u finalu Lige nacija.

"Vatreni" su izgubili nakon penala u kojima su Španci slavili sa 5:4. U hrvatsku prijestolnicu se nisu vratili svi igrači reprezentacije Hrvatske, a medijima se na aerodromu obratio selektor Zlatko Dalić.

Rekordan broj

- Tužni smo, ali i ponosni na Hrvatsku, na reprezentaciju, na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u tuđu državu doveli 35 hiljada Hrvata, što je najveći broj Hrvata na jednoj fudbalskoj utakmici u historiji.

Sinoć sam pogriješio kada sam rekao da su penali lutrija. Nisu lutrija, to je mentalna snaga, kvaliteta, nažalost Španci su u tome jučer bili bolji od nas. Mislim da smo napravili sve što smo trebali na terenu. 

Žao mi je zbog starijih igrača, Luke, Perišića, Vide, Brozovića, Kovačića, što nismo uspjeli okruniti ovu generaciju hrvatskog fudbala . Velika borba s velikim protivnikom. Perišić je na bočnoj poziciji odigrao sjajnu utakmicu, sto puta došao u završnicu, zatvorio zadnju liniju - rekao je Dalić.

Modrić (ne)će igrati više za "Vatrene"

Nije poznato da li će Luka Modrić više igrati za reprezentaciju Hrvatske.

- Luka će sam odlučiti, bilo je jako emotivno s njim nakon utakmice. Žao mi je zbog svih nas, ali naročito zbog njega što nije sve okrunio zlatom, osobno mislim da nam Luka još treba, da je ovo generacija koja još nije završila svoj posao. 

Razumite da je bilo teško nakon utakmice pričati o ičemu, sve je puno emocija i adrenalina. Pustite Luku da odmori, a on će onda sam odlučiti - poručio je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.