SJAJNI VEZNJAK

Brozović nije želio ići u Saudijsku Arabiju: Inter ga se rješava, jedan od razloga je i Hrvatska

Hrvatski fudbaler je htio ostati na Meaci, ali su iz kluba odlučili drugačije

Brozović: Odlazi nakon osam i po godina. Twitter

E. Ć.

22.6.2023

Neće samo Edin Džeko napustiti Inter. Naime, s Meace će i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Sjajni 30-godišnji veznjak je u Interu proveo osam i po godina, odigrao 330 utakmica i postigao 31 gol. Prošle godine je potpisao produženje ugovora do 2026., ali sada ide, i to u Al Nasr, gdje ga čeka Kristijano Ronaldo (Cristiano), piše Gazzetta dello Sport.

Odlazak Brozovića u Saudijsku Arabiju je specifičan. Nije to bio zov bogatstva, jer će Brozović tamo zarađivati 15 miliona eura, dva više nego u Interu, a klub će na ime obeštećenja dobiti blizu 20 miliona eura. 

Hrvatski fudbaler je želio ostati u Interu, ali su ga se "Nerazuri" odlučiti riješiti. Razloga je više, piše GDS. Ističe da je prvi taj što je Inter već spremio zamjenu za Brozovića. Radi se o 23-godišnjem Davideu Fratesiju (Frattesi) iz Sasuola.

Drugi razlog je to što je Brozović imao veliku plaću i što je bio najskuplji igrač Intera. Iako je odlično igrao, Brozović je postao preskup "Nerazurima".

- Na kraju sezone Hrvat je opet impresivno gutao kilometre i pokazivao vrhunski kvalitet na najvišem nivou, kao što je finale Lige prvaka, ali činjenica je kako je prošle sezone imao previše oscilacija za igrača njegove plaće, statusa i ugleda. Inter ga je zapravo prekrižio već u vrijeme SP-a u Kataru - navodi "Gazzetta dello Sport".

Ronaldo i Brozović: Postaju saigrači. Twitter

Čelnicima Intera se nije svidjelo što je igrao na Mundijalu u Kataru tek nakon što se oporavio od povrede zbog koje nije igrao mjesec.

Nakon Mundijala se vratio povrijeđen i onda ponovo pauzirao cijeli mjesec.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.