HRVATSKI VEZNJAK

Navijači Hajduka su sanjali, a kada vide gdje ide Perišić neće im biti dobro

Turski mediji pišu da će Perišić u Fenerbahčeu činiti tandem s Džekom, nešto o čemu su sanjale pristalice tima sa Poljuda

Džeko i Perišić: Igrali u Interu. Twitter

E. Ć.

23.6.2023

Sjajni hrvatski reprezentativac Ivan Perišić na meti je turskog Fenerbahčea, javili su turski mediji.

Perišić je trenutno igrač engleskog Totenhema sa kojim ima ugovor do kraja naredne sezone. No, ne manjka ponuda na Perišićevoj adresi.

Za njega su interes pokazali italijanski i saudijski klubovi, a posljednji koji se zanima za Hrvata je Fenerbahče koji je jučer potpisao našeg Edina Džeku.

Džeko i Perišić su igrali zajedno u Interu, a i prije toga su bili jako dobri prijatelji. Zanimljivo, navijači Hajduka su maštali o dolasku Džeke i Perišića na Poljud.

- Nas se povezuje sa svim mogućima, od Džeke, Perišića, Rakitića, More, mogu nabrajati... To je s jedne strane lijepo, ljudi žele prave igrače koji mogu pomoći, ali trebamo na kraju biti realni. 

Znate u kojim ligama oni igraju i koliko zarađuju. Jedno su želje, a drugo mogućnosti - rekao je nedavno sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Podsjetimo, Edin Džeko je jučer potpisao dvogodišnji ugovor s turskim velikanom. On je ranije tražio garancije da će Fenerbahče ojačati tim i biti konkurentan u borbi za trofeje. Perišićev dolazak značio bi upravo to - jačanje tima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.