ODGOVORIO NAVIJAČIMA

Tegeltija: Mračenjem nanosite štetu Borcu, to je zabijanje noža u leđa

Svjesno ili nesvjesno otežavaju položaj kluba u pregovorima i praveći pritisak dižu cijene igračima s kojima se pregovara, napisao je Tegeltija

Tegeltija: Nezadovoljan komentarima navijača. Mondo.ba

E. Ć.

13.7.2023

Predsjednik FK Borac Milan Tegeltija kritikovao je navijače kluba koji su istakli nezadovoljstvo zbog transfera.

Navijači su skeptični uoči početka nove sezone i zbog loših nastupa na pripremnim utakmicama, a Tegeltija im je poslao poruku putem svog Twitter profila.

- Onaj ko navija za Borac, u prelaznom roku, kada klub nastupa na svjetskom tržištu fudbalera, govoriti loše o svom klubu je zabijanje noža u leđa klubu. No, nastranu sve to, FK Borac će obaviti uspješan prelazni rok i imati najbolju ekipu u PL BiH.

U Borcu, baš kao i u politici u Banjoj Luci, postoji jedan broj onih koji svojim mračenjem i negativnom pričom o Borcu po mrežama i forumima (koje fudbaleri čitaju), svjesno ili nesvjesno otežavaju položaj kluba u pregovorima i praveći pritisak dižu cijene igračima s kojima se pregovara.

Pritom se predstavljaju kao veliki navijači Borca, iako mu tako nanose štetu. Nastranu činjenica što iznose potpuno netačne stvari kako se u Borcu ne isplaćuju plaće itd. Iako FK Borac nema dug prema nijednom bivšem i sadašnjem igraču i isplatio je plate za maj 2023. - poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, Borac su napustili Nikola Ninković, Aleksandar Vojnović, Momčilo Mrkaić i Nedeljko Piščević.

Banjalučani sezonu otvaraju iduće sedmice, kada će odmjeriti snage s bečkom Austrijom u okviru 2. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.