LIGA PRVAKA

Zrinjski poražen u Mostaru: Slovanu dovoljna jedna prilika za pobjedu

"Plemići" bili bolji rival u većem dijelu utakmice, ali u revanšu će imati gol zaostatka

Detalj sa utakmice Zrinjski - Slovan Bratislava - Avaz
Detalj sa utakmice Zrinjski - Slovan Bratislava - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

25.7.2023

Fudbaleri Zrinjskog su dočekali slovački Slovan iz Bratislave u okviru 2. pretkola Lige prvaka na stadionu "Pod Bijelim brijegom". Utakmica je završila pobjedom Slovana rezultatom 0:1.

Utakmica ovih starih poznanika nije obilovala prilikama i očigledno je bilo da su obje ekipe bile i više nego svjesne koliko nosi ovaj dvomeč.

Zrinjski je u prvom poluvremenu prijetio golu putem Marija Ćuže u 13. minuti, te Darija Čanađije i Marija Tičinovića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

S druge strane, najopasniju priliku je imao Šarani Zuberu (Sharani) kada je šutirao iznad gola "Plemića".

Ipak, drugo poluvrijeme je donijelo puno više prilika i mnogo uzbudljiviju igru na terenu u Mostaru.

Prvo je Čavrić napravio pomamu u odbrani Zrinjskog, da bi nekoliko minuta kasnije iskusni Slobodan Jakovljević prekršajem zaustavio Zuberua.

Upravo će pomenuti Zuberu u 53. minuti nebeskim skokom nakon slobodnog udarca matirati golmana Marića i poslati loptu u mrežu mostarske ekipe.

Igrala se 64. minuta kada je Ćuže imao odličnu priliku da poravna rezultat. Pala je lopta u noge Ćuži koji je ostao sam ispred gola. Ipak, krilni napadač je bio sebičan i loše šutirao.

Nekoliko minuta kasnije ponovo su zaprijetili Mostarci. Nakon ubačaja Čanađije Tomislav Kiš je glavom preusmjerio loptu, ali nije se dao prevariti golman Borjan.

Imao je dvije prilike Slovan do kraja utakmice da povede preko Abubakarija i Kašije (Kashia), ali bio je siguran Marić i nije dopustio protivnicima da povećaju prednost.

Podsjetimo, uzvratna utakmica je na programu 1. augusta i igrat će se u Bratislavi.

Pred Zrinjskim je težak, ali ne i nemoguć zadatak u uzvratu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.