HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Video / Zvijezde Mančester sitija u raskalešnom provodu: Potrošili hiljade funti u samo nekoliko sati

Porazi u pripremnim utakmicama nisu zaustavili fudbalere da se zabave na turneji u Južnoj Koreji

De Brujne i Voker u provodu u Seulu. Instagram

N. H.

31.7.2023

Zvijezde Mančester sitija uhvaćene su u provodu u korejskom noćnom klubu. Na ovaj način osvajači prošlosezonske triplete započeli su sa svojim predsezonskim pripremama, prenosi Daily Star.

„Građani“ se trenutno nalaze na turneju po Aziji. Igrali su već utakmice protiv Jokohama Marionsa koju su pobijedili po velikoj vrućini u Japanu (5:3), a zatim su poraženi od minhenskog Bajerna (2:1) u Tokiju.

Nakon toga engleski i evropski prvak je stigao u južnokorejski Seul uoči utakmice protiv Atletiko Madrida. Siti je tu utakmicu također izgubio (2:1), a umjesto disciplinovanog treninga, Kevin De Brujne (Bruyne) i Kajl Voker (Kyle Walker) su snimljeni kako se ludo zabavljaju u jednom noćnom klubu.

Snimka koja je postala viralna na Instagramu prikazuje dvojicu fudbalera kako uživaju. De Brujne i Voker su se skupili oko stola s još nekoliko ljudi, gdje su se mogle vidjeti raznovrsne boce alkohola.

Na jednoj snimci se vidi kako engleski defanzivac pozira i smiješi pred kamerom dok pleše. 

U naslovu objave na društvenoj mreži navodi se da su igrači Sitija potrošili nevjerovatnih 8,5 hiljada funti u samo tri sata.

Cijela epizoda je dodatno intrigantna jer je Voker bio kapiten mančesterske ekipe u porazu od Bajerna. Pep Gvardiola (Guardiola) mu je dao kapitensku traku protiv bavarskog velikana koji je izrazio velik interes za njegov dolazak.

Pep se još nada da će ga odgovoriti, a tokom sedmice govorio je o teškim temperaturama po kojima njegova ekipa igra tokom turneje, da bi naknadno priznao da mu igrači nisu u „najboljem stanju“ u pogledu kondicije.

- Ne bih rekao da smo daleko, ali daleko smo od one najbolje kondicije koja bi nas dovela u top formu. Ali to je normalno. Oslanjamo se na mentalitet i postavljene principe koje smo usvojili. Tako je bilo i prethodnih sezona - izjavio je Gvardiola.

Ostaje za vidjeti kako će reagovati španski stručnjak kada vidi spomenutu snimku svojih igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.