KVALIFIKACIJE ZA LP

"Plemići" jure zaostatak: Može li Zrinjski do historije

Na korak je da osigura grupnu fazu evropskog takmičenja

S prve utakmice: Mostarci nisu iskoristili prilike. HŠK Zrinjski

E. Ć.

1.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog večeras igraju revanš utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Slovana u Bratislavi.

„Plemići“ imaju zaostatak od jednog gola (0:1) iz prvog susreta u kojem su imali svoje prilike, ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Slovaci su na kraju kaznili te promašaje i došli do vrijedne prednosti uoči revanša. Iako će juriti prednost Slovana, iz tabora Zrinjskog nisu krili optimizam.

- Prvu utakmicu smo izgubili na način na koji smo izgubili. Ne treba dalje elaborirati tu priču. Možemo igrati s njima. To je bilo evidentno i na prvoj utakmici – rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Kapiten Nemanja Bilbija vjeruje da Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane u Mostaru nije realan.

- U najmanju ruku trebalo je biti neriješeno i da danas idemo s tim rezultatom. Primili smo gol iz prekida. To je kvalitet Slovana. Bit će teško, ali ne predajemo se – rekao je Bilbija.

Ukoliko Zrinjski eliminira Slovan, ostvarit će najveći uspjeh u historiji bh. klupskog fudbala, jer bi plasmanom u 3. pretkolo Lige prvaka imao osiguranu najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Podsjetimo, utakmica Slovan – Zrinjski igra se s početkom od 20:30 sati. Tekstualni prijenos susreta moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.