ODLIČNA PREDSTAVA

Zrinjski se prošetao protiv Breidablika: Pogledajte svih šest golova "Plemića"

Zrinjski je praktično već osigurao ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige

Zrinjski: Pred ulazak u grupnu fazu. HŠK Zrinjski

N. H.

11.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog sinoć su ubjedljivom pobjedom nad Breidablikom praktično osigurali jesen u Evropi. „Plemići“ su u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv šampiona Islanda slavili rezultatom 6:2 i ostavili protivnicima malo nade za revanš.

Poveli su golom Tomislava Kiša poslije odlične akcije već u 2. minuti. Matija Malekinušić je udvostručio prednost dvadeset minuta kasnije, a Kiš se ponovo upisao u strijelce u 30. minuti. Samo tri minute kasnije Bilbija pogađa za 4:0, a konačni rezultat prvog poluvremena (5:0) postavio je Malekinušić u 40. minuti svojim drugim golom na utakmici.

U drugom poluvremenu skinuli su nogu s gasa i Ivančić je povisio u 56. minuti na 6:0, a zatim su fudbaleri Breidablika s dva gola u posljednjoj trećini utakmice uspjeli zadržati koliko-toliko šansi za revanš. Golove za njih postigli su Ludvikson u 64. i Ejolfson u 74. minuti. 

Zrinjski narednog četvrtka igra revanš na Islandu, a preostaje im samo da odigraju mirnih 90 minuta, bez previše turbulencije i da ne dozvole protivniku epsko čudo, kako bi osigurali prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige.

Ipak, tu nije kraj za Zrinjski pošto će oni, ukoliko osiguraju prolazak, imati šansu i za grupnu fazu Evropske lige. U plej-ofu ih čeka austrijski LASK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.