HAOS U ATINI

Video / Pojavili su se novi snimci nereda navijača Dinama i AEK-a: Otkriveno još detalja

Istraga navijačkog nasilja i ubistva se nastavlja, a sada su se pojavili i snimci koji su dodatno približili situaciju u Atini

Navijački neredi u Atini. Screenshot/Twitter

N. H.

11.8.2023

Istraga navijačkog nasilja u kojem je tokom napada navijača Dinama i Panatinaikosa smrtno nastradao navijač AEK-a se nastavlja.

Podsjetimo, Mihalis Kacuris (Michalis Katsouris), 29-godišnji navijač AEK-a, podlegao je povredama koje su nastale ubodnim ranama.

U zatvoru se nalazi većina huligana koji su učestvovali u tučnjavi i očekuje se da će kroz nekoliko dana izaći pred sudiju i saznati hoće li ih se staviti u istražni zatvor.

U međuvremenu, pojavila se još jedna snimka sukoba, a objavila je češka stranica „Hooligans.cz“ koja prati navijačke nerede. Na njoj se vidi grupa navijača AEK-a koja stoji na mjestu, a zatim bježi pred napadom Dinamovih i Panathinaikosovih navijača. 

Nakon nereda uhapšeno je više od 100 ljudi, a grčka policija je, prema informacijama iz tamošnjih medija, uspjela izolirati pet glavnih osumnjičenih za ubistvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka.

Grčki portal Newsit piše da su za vrijeme hapšenja kod Hrvata i Albanca pronađeni noževi na sklapanje na kojima je bilo tragova krvi.

Zbog toga su odmah odvojeni od ostatka uhapšenih. Što se Grka tiče, svi imaju debeli policijski dosije, a jedan od njih ranije je koristeći nož počinio pljačku. Drugog je policija uhapsila nakon što se dan kasnije na društvenim mrežama hvalio učestvovanjem u napadu na AEK-ove navijače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.