OPTUŽEN ZA SILOVANJE

Bivša supruga Danija Alvesa: Mjesecima primam prijetnje, u strahu sam za svoj život

U maju ove godine objavila je video u kojem je izrazila nelagodu i priznala da joj je muka od cijele situacije i da joj je dosta svega

Joana Sanz: Bivša supruga Danija Alvesa. Instagram

D. H.

21.8.2023

Bivša supruga Danija Alvesa, Joana Sanz je na Instagramu, na kojem ima gotovo milion pratitelja, otkrila kako već nekoliko mjeseci prima prijetnje.

Uhapšen u januaru

Njen bivši suprug optužen je za silovanje 31. decembra prošle godine u jednom noćnom klubu u Barceloni, a 20. januara policija ga je uhapsila i od tada Joana prolazi kroz teške trenutke.

- U strahu sam. Jedna mi osoba prijeti već mjesecima. Blokirala sam je - otkrila je Sanz.

No spomenuta osoba nastavila je slati poruke njenim prijateljima te tako i dalje maltretira 31-godišnjakinju. Odlučila je istražiti ko je to i shvatila da je cijela situacija složenija nego što je očekivala. 

- U Brazilu ima optužbe za posjedovanje oružja, porodično nasilje i druge zločine - otkrila je na društvenim mrežama.

Pružili joj podršku

- Za početak, ne razumijem zašto moram primati prijetnje ili uvrede, kao da sam nekome nešto učinila. Osim što imam hrpu stvari s kojima se moram nositi, sad se još moram nositi i s ovim - dodala je.

Na kraju je manekenka rekla da je "ta osoba otišla predaleko" i dodala da se boji "za vlastitu sigurnost". Njeni pratitelji izrazili su joj podršku, no čini se da ovo nije prvi put da joj se takvo nešto dogodilo. U maju ove godine objavila je video u kojem je izrazila nelagodu i priznala da joj je muka od cijele situacije i da joj je dosta svega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.